2013-08-22 16:05:57• hírek • Póti Orsolya

Szatmárnémetiben lép fel az Ort-Iki

A debreceni Ort-Iki Báb- és Utcaszínház előadására kerül augusztus 24-én, szombaton a Kossuth-kertben.

A 12. Partiumi Magyar Napok különlegesnek ígérkező bábelőadással vár minden kedves érdeklődőt, kicsiket és nagyokat egyaránt. Az 1989-ben alakult debreceni Ort-Iki Báb- és Utcaszínház egyik különlegessége az, hogy bábjaik nem kategorizálhatóak. Ezek nem marionettek, nem kesztyűs bábok, nem pálcás bábok, nem vajangok, hanem az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház saját fejlesztésű termékei, vagyis "Ort-Iki fejlesztésű önjáró fabábok".

Szóval a szatmári közönség augusztus 24-én láthatja először a a létralábú Hórihorgot, a propelleres berregő Rézfülű Baglyot, a vasfogaskereken zötykölődő Zölderdei Poroszlókat, a titokzatos Négykerekű Vihodárt és társaikat.

A színház alapítói akkor még Debrecenben élő, az ország más tájairól odaköltözött fiatalok voltak, akik más bábszínházakban, színjátszó csoportokban szereztek tapasztalatokat. A saját név keresése egy időben történt a saját bábszínházi forma keresésével. Egy vogul medveének feldolgozása során mindkettőt megtalálták. Nevüket egy vogul medveének főszereplőjéről, Ort-Ikiről, a Világügyelő szibériai medve mitológiai alakjáról kölcsönözték.

A társulat Szatmárnémetiben a Perzeus király csodatettei című előadással várja az érdeklődőket szombat délben 12 órától a Babytrend Színpadnál. A műsor előtt utcaszínházi bemutatók előzik meg.

Az Ort-Iki képviseli a debreceni utcaszínházi kultúrát Franciaországban, Romániában és Ausztriában, magyarországi fesztiválokon, vagy éppen ahol játszik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: